Kakkelovner

Hjem » Ovner » Kakkelovner

Kakkelovn

Alle våre kakkelovner er rentbrennende!
Kontakt ossSe på kakkelovner.no

Dagens moderne kakkelovner

Dagens moderne kakkelovner er bygget opp av elementer støpt med olivinsand som ved montering danner det kjente 5-kanals røykgassystemet. Dette gir optimale forhold for opptak og akkumulering av varme. Kakkelovner er dermed å anse som den desidert mest effektive varmekilde. For kunder bosatt i Oslo eller andre kommuner med ENØK-tilskudd er vi behjelpelig med søknad om støtte for å bytte ut eldre forurensende ovn med en ny rentbrennende ovn.

Fordeler med kakkelovn

  • Den er rent-brennende
  • Forbrennings- og virkningsgraden er på ca 90 %
  • I forhold til elektrisk fyring gir den 50 % billigere oppvarming
  • Den har lav overflatetemperatur gir ingen forbrenning av luftstøv (pyrolyse) – Langbølget varme gir lun og behagelig effekt
  • 2 timers fyring gir opptil 24 timers varme
  • Ovnen er et vakkert monument som skal pryde ditt hjem hele året og i generasjoner framover
  • Moderne kakkelovner gir peiseffekt med kakkelovnens suverene egenskaper

Teksniske spesifikasjoner

Selv om de fleste av disse ovnene kommer med standard mål, kan alle tilpasses i høyden. Standardhøyden på våre ovner er mellom 230cm og 240 cm. Ovnene kan justeres opp i skift á 30cm, og ned ett skift 30 cm. De fleste av våre runde kakkelovner har en sokkel-diameter på 77cm, mens de rektangulære er ca. 60cm x 96cm.

Vekten på en kakkelovn ligger på et sted mellom 1300kg og 1600 kg, som derfor krever et solid fundament, et såkalt A60-fundament. Hvis du er i tvil om du kan ha en kakkelovn hjemme hos deg på bakgrunn av dette, tar vi gjerne en befaring hjemme hos deg.

Lyst på kakkelovn?

Ta kontakt med oss hvis du er interessert i kakkelovn, og se gjerne på utvalget til vår samarbeidspartner, Gabrielsen Kakkelovner